RDW Voertuiggegevens

RDW Voertuiggegevens

RDW voertuiggegevens, daarmee worden vaak alle gegevens van een bepaald voertuig bedoeld, zoals de Rijksdienst voor het wegverkeer deze hebben geregistreerd in de database.

Daarvan behoren de meeste gegevens tot de gegevens die bij een gratis kenteken check zichtbaar worden op het beeldscherm. Maar de extra aanvullende gegevens zoals het schadeverleden of de kilometerstandcheck horen daar niet bij. Ook de persoonsgegevens van de voertuighouder behoren niet bij deze voertuiggegevens die een ieder onder andere bij de RDW kan opvragen.

RDW Voertuiggegevens em aamvullende informatie

Soms is het gewoon luk om deze voertuiggegevens bij de RDW op te vragen. Zo kun je kijken wat de mooie auto van de buren ongeveer heeft gekost, of wil je misschien wel kijken of de auto van die wegpiraat die regelmatig door de straat komt rijden wel verzekerd is voor de wettelijke aansprakelijkheid.

Maar dat is natuurlijk niet datgene waarvoor de kenteken check gewoon erg handig is. Want het is natuurlijk altijd erg verstandig om de gegevens van een voertuig te controleren als je bijvoorbeeld een tweedehands auto wilt kopen.

Je kunt natuurlijk met de auto naar een keuringsstation rijden en de auto daar tegen betaling laten controleren. Goedkoper en makkelijker is het om met behulp van het kenteken eerst de gratis kenteken check uit te voeren, en vervolgens bijvoorbeeld het schadeverleden, het aantal eigenaar, en de waarde van de auto op te vragen.

Dat is op zich veel goedkoper en makkelijk.

Vanzelfsprekend kun je aan de gratis RDW check al veel zien, maar het zijn vooral de onderhoudsdata die erg belangrijk zijn. Deze gegevens worden bij alle kleine beurten, bij grote beurten, en bij iedere keer als een auto of ander voertuig wordt gekeurd, netjes in het systeem van de Rijksdienst voor het Wegverkeer opgeslagen.

Wil iemand deze tweedehands auto kopen, zul je deze onderhoudsdata natuurlijk niet aan de basis kenteken check kunnen ontlenen. De basis is gratis, maar de extra gegevens moeten voor een klein bedrag gekocht worden.

Tussen een paar Euro en maximaal, als je het schadeverleden, de waarde van de auto, het aantal eigenaren, en de kilometerstandcheck opvraagt, net geen 20 Euro. Dat lijkt op zich een hoog bedrag, maar als je het vergelijkt met de ellende die je kunt overkomen als je het niet hebt opgevraagd en er blijkt nadien iets mis met het voertuig te zijn, is deze prijs voor het opvragen erg klein.

Als je een tweedehands auto wilt kopen is het altijd verstandig om altijd de RDW voertuiggegevens op te vragen, zeg maar de gratis kenteken check. Ziet dit er goed uit en je wilt inderdaad tot aankoop overgaan van de auto, vraag dan ook het schadeverleden, de kilometerstandcheck en het aantal eigenaren op. Beter het zekere nemen voor het onzekere.

En als je de prijs te hoog lijkt, kun je altijd ook nog de waarde opvragen.