Kenteken Check

Kenteken Check

De kenteken check maakt het mogelijk om meer te weten te komen van een auto, een brommer, een bestelauto, een vrachtwagen, of een motor. Je kunt met behulp van het kenteken, dat natuurlijk op al deze voertuigen is gemonteerd, heel simpel de gegevens opzoeken.

Je kunt op deze manier de volgende gegevens opvragen met een kenteken check:

Algemene gegevens

Je moet hierbij denken aan bijvoorbeeld het merk, het model, en het bouwjaar. Vaak staan daarbij ook zaker vermeld als kleur en een eventuele tweede kleur.

Indien bekend is ook vermeld wat de oorspronkelijke cataloguswaarde is geweest.

Bovendien staat in deze categorie vermeld, en dat is zeker niet onbelangrijk, of het betreffende voertuig verzekerd is voor de wettelijke aansprakelijkheid. Dat is immers ook in Nederland verplicht voor alle gemotoriseerde voertuigen die op de openbare weg komen.

Technisch

Onder deze categorie kun je zaken bekijken als soort voertuig, de brandstof, het vermogen, het aantal cilinders en de cilinderinhoud. Bovendien staat hier normaliter ook de bruto PBM vermeld.

Registratie

Wanneer werd het voertuig in Nederland toegelaten, wanneer werd het voertuig voor de eerste keer op naam geplaatst, en wanneer werd het voertuig voor de laatste keer op naam geplaatst. Hier kun je dus al aan zien of het voertuig één of meerdere eigenaren gehad heeft.

Onderhoud

In deze categorie kun je zien wanneer de APK vervaldatum is. Met andere worden, heeft het voertuig een geldige APK of niet, en wanneer is de eerstvolgende keuring.

Verbruik / Milieu

In deze categorie kun je het verbruik van het voertuig bekijken en bijvoorbeeld het energielabel.

Overig

Deze laatste categorie laat informatie zien omtrent het toegestane gewicht, het laadvermogen en het trekvermogen.

Altijd een gratis kenteken check doen

Je ziet dat de kenteken check vrij uitgebreid is, daarom is het altijd aan te bevelen dat wanneer je een ander tweedehands voertuig wilt kopen, om de voertuiggegevens altijd op te vragen. Het is immers gratis, tenzij je extra gegevens zoals het schadeverleden wilt opvragen.