Inruilwaarde Auto

Inruilwaarde auto

De inruilwaarde auto is voor veel mensen die de auto willen inruilen of een ander voertuig, een wat moeilijk te bevatten begrip. Dat komt ook omdat er zoveel verschillende begrippen gehanteerd worden als het over de verkoop of aankoop van voornamelijk een auto gaat. Maar dat is doorgaans natuurlijk ook van toepassing op andere voertuigen.

We kennen begrippen als verkoopwaarde, de dagwaarde, de cataloguswaarde, en dus de inruilwaarde. Veelal wordt de vraag gesteld bij verkoop of inruil, “wat is mijn auto waard”. En daarmee worden eigenlijk al de voorgaande begrippen bedoeld, want eigenlijk als we het goed bekijken wordt bij iedere term precies dat bedoelt. Wat is het voertuig nu precies waard.

Nog niet lang geleden moest je maar vanuit gaan dat bij inruil de verkoper precies wist wat nu precies de waarde van de auto was, en dat de verkoper van de nieuwe auto heel erg eerlijk was. Je kreeg immers altijd precies de juiste waarde voor je oude auto bij inruil of verkoop. Tenminste, als jullie dat allemaal nog steeds willen geloven….

De inruilwaarde auto berekenen

Wil je de inruilwaarde kun je natuurlijk ook gewoon de auto laten taxeren door een specialistisch bedrijf, want daarvan zijn er ook genoeg te vinden. Ook hier krijg je vrij nauwkeurig de juiste inruilwaarde te horen. Nadeel van deze methode is dat je daar toch wel fors voor moet betalen om de juiste waarde te horen.

Als je echter online de inruilwaarde opvraagt kost dit slechts een paar euro. Doe gewoon een kenteken check van je eigen kenteken of voertuig, en in het basisrapport kun je de waarde van jouw auto opvragen. Veel goedkoper dan naar een taxatiebedrijf te gaan, en het is ook heel simpel.

Klik op de link, vul het kenteken in en de andere vragen, en binnen enkele minuten heb je een uitgebreid waarderapport per email ontvangen.

Dat is overigens niet alleen van toepassing als je de inruilwaarde wilt weten, maar ook als je de waarde van een voertuig wilt weten wat je graag zou willen kopen. In dat geval kun je bovendien ook bijvoorbeeld het schadeverleden opvragen.